Wat je allemaal moet weten als je een spandoek gaat bestellen

Om te beginnen is natuurlijk belangrijk dat je weet waar en waarvoor je het spandoek wilt gaan gebruiken. Dit is namelijk van belang voor het materiaal dat je moet kiezen. Zo zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden bij het kiezen van het juiste materiaal, maar daar gaan we later verder op in. Ook moet je je afvragen of je het spandoek op wilt hangen, bijvoorbeeld aan een gebouw, of dat je het wilt neerzetten in een spandoekframe, bijvoorbeeld langs de weg in een veld.

Welk materiaal kies ik?

Het materiaal dat je kiest hangt natuurlijk volledig af van waar je het spandoek op gaat hangen. Hang je het bijvoorbeeld in de wind, dan is een materiaal met een gaasstructuur aan te raden. Dit materiaal wordt meshdoek genoemd en is uiterst geschikt om wind en licht door te laten. Komt het spandoek op een niet zo winderige plek,  dan kan je voor bisonyldoek gaan. Dit is het meest gebruikte PVC materiaal. Ook dit materiaal is geschikt voor buiten, maar is volledig dicht, wat ertoe leidt dat het niet raadzaam is dit in de wind te hangen. Meshdoek en bisonyldoek zijn de twee meest gebruikte spandoek materialen, maar er zijn er nog veel meer. Allemaal hebben ze unieke voordelen en zijn ze op andere manieren geschikt te gebruiken.

En dan?

Als je weet welk materiaal je gaat bestellen, kun je gaan nadenken over wat je er eigenlijk op wilt en in welke kleuren. Je kunt bij sommige spandoeken ook kiezen voor een dubbelzijdige bedrukking, dit houdt in dat het doek aan twee kanten te bedrukken is. De meeste doeken worden in 4/0 full color gedrukt, dit betekent dat je alle kleuren erop kunt laten drukken die je wilt. Als je hele specifieke kleuren wilt uit het PMS-systeem, kan dit vaak ook. Je kunt je eigen bestand aanleveren met wat je op het spandoek gedrukt wilt hebben. Zolang je dit in een pdf-bestand opmaakt, kan het op het spandoek gedrukt worden.

Is het zo makkelijk?

Ja, eigenlijk wel. Een spandoek bedrukken is vrij eenvoudig en goedkoop. Voor minder dan €20 heb je al je eigen gepersonaliseerde spandoek. Het enige wat je hoeft te doen is alle keuzes te maken, je bestand te uploaden en klaar is kees. Daarnaast kunnen spandoeken ook al erg snel geleverd worden, vaak al in 1 werkdag! Vandaag bestellen is morgen in huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *