Wat werkt tegen acne?

Wat werkt tegen acne?

Acne komt vooral voor bij personen tussen de 15 en 25 jaar (gemiddeld). Eigenlijk is acne een ander woord voor een puistje. Het komt vaak voor dat acne te zien is op je gezicht, borst of schouder. De huid heeft namelijk kliertjes die talg aanmaken en wanneer deze verstopt of ontstoken raken ontstaan er puistjes. Heel veel mensen worden onzeker van acne terwijl het gewoon heel normaal is maar wat kan je er tegen doen?

Crème tegen acne

Zoals hierboven al is gezegd ontstaat acne door talg die verstopt of ontstoken raakt. Hierdoor krijg je een mee eter of puistje maar er zijn ook dingen die je kan doen waardoor je acne vermindert. Bij de een komt acne namelijk heftiger voor dan bij de ander. Dit geldt ook zo qua leeftijd, de ene krijgt al puistjes op zijn 13e en de ander op zijn 18e. Er zijn verschillende acne crèmes die werken tegen acne. Veel van deze crèmes zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of bijvoorbeeld bij de Kruidvat. Bekende merken van acne crèmes zijn bijvoorbeeld Cosrx & Gladskin. Wanneer de acne echt heel overdreven aanwezig is zou je ook nog een kuur kunnen nemen. Maar laat je hierover goed informeren en besluit dit niet zomaar er zitten namelijk ook nadelen aan.

Puistjes uitknijpen

Vaak knijpen jongeren hun puistjes uit en dit hoeft niet perse slecht te zijn. Meestal wordt er gezegd dat puistjes uitknijpen niet goed is en dit is ook deels gelijk. Wanneer je namelijk niet goed uitknijpt en de talg naar binnen schiet kan het gaan ontsteken. Daarnaast hou je ook littekens over wanneer je dit niet goed doet. Laat daarom een verzorgings specialiste je puistjes uitknijpen. Het ziet er natuurlijk niet mooi uit om met een witte stip op je hoofd te lopen maar knijp dit dan voorzichtig uit.

Huidverzorging

Ten slotte is huidverzorging ook belangrijk waardoor de acne kan verminderen. Maak bijvoorbeeld je huid 2x per week intensief schoon. Maar blijf ook zoveel mogelijk van je gezicht af en ga dus zo min mogelijk puistjes zelf uitknijpen. Denk er bijvoorbeeld ook aan om de hoes om je kussen af en toe schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *