Welke bestelautoverzekering past bij mij?

Ben jij een echte klusser? Misschien heb jij zelfs wel een eigen bedrijf. Dan heb jij ongetwijfeld een handige bestelauto. In dit kleine busje is genoeg ruimte voor veel materialen en gereedschap. De bestelbus is dan ook een essentieel goed van veel klusbedrijven. Voor beginnende klusbedrijven is het aanschaffen van een bestelbus ook meteen één van de grootste investeringen. Maar dan komt natuurlijk de vraag: welke bestelautoverzekering past bij mijNatuurlijk de is de WA-basisverzekering verplicht. Maar het is verstandig om je bestelbus verder te laten verzekeren. Om te helpen met die vraag zijn hieronder 3 redenen gegeven waarom jij beter een aanvullende of een all-risk verzekering kan nemen voor jouw bestelbus. 

1. Voorkom grote uitgaven 

Een bestelautoverzekering kan jbeschermen tegen grote uitgaven. Door maandelijks een klein bedrag te investeren, kan je in de toekomst dure uitgaven voorkomen. Dekkingen zoals aanrijding, uitgebreide aansprakelijkheid voor eigendommen en aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel kunnen helpen bij het dekken van de kosten van dure claims als zich een ongeval voordoet. 

2. Gemak 

De gevolgen van een ongeluk kunnen ongelooflijk tijdrovend en vervelend zijn. Je zal gaan onderhandelen met andere chauffeurs en eigenaren die bij het ongeval betrokken waren. Er moet dan gesproken worden over de kosten van reparatie of vervanging van de voertuigen. Een goede bestelautoverzekering kan veel van deze hoofdpijn verlichten. Zodra je een claim indient, kan de verzekeringsmaatschappij je helpen bij het proceen je daarbij ondersteunen. Bij alle verzekeringsmaatschappijen gaat de afhandeling van claims weer anders. Het is daarom goed om ze te vergelijken met Diks. Dan kan je reviews lezen en de prijzen vergelijken.  

3. Zekerheid

Iedereen maakt fouten. Maar soms kan de fout van een andere bestuurder jouw probleem worden. Met de juiste bestelautoverzekering kun je erop vertrouwen dat je beschermd bent als een andere bestuurder schade aan je auto maakt, maar toch brutaal doorrijd. In dit geval zou je blij zijn als je een all-risk verzekering had afgesloten. Je hebt dan zekerheid en hoeft niet blind te vertrouwen op het geweten van onbekenden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *